Христо Иванов остава лидер на „Да, България“

Христо Иванов беше преизбран за лидер на „Да, България“.

Това стана с огромно мнозинство на провеждащата се днес Втора национална конференция. Конгресът на партията не прие оставката му, която той подаде ден след парламентарните избори на 14 ноември.

Над 600 от делегатите гласуваха „за“, 14 бяха „против“, а 41 гласуваха „въздържал се“.

“Благодаря ви за това доверие, ще направя всичко по силите си да свърша работата”, каза след избора пред делегатите Христо Иванов пред делегатите.

„Считам това за огромен ангажимент. Сравнително младата политическа организация смята, че имам недовършенаа работа, която мисля да довърша. Страната се трансформира, светът се транфромира, това ще доведе до нестабилности, които ще имат своето политическо измерение“, посочи пред журнаисти Иванов.

„Оттук нататък партията ще се съсредоточи върху наддграждането на коалицията и постигане на максимални резултати в секторите, за които отговаря„, увери още той.

„С много висока сигурност ще има и парламентарни избори. Не съм врачка, но това ми е усещането“. Думите му бяха част от едночасово слово преди отново да бъде избран за лидер на партията.

Като сложна определи той управляващата коалиция.

„В коалицията има системни партии – ние и БСП, представете си. Други са нововъзникващи. Нашата задача е да запазим физиономия и в тази ситуация да гарантираме някои неща, които са важни за нас. Ние трябва да имаме ключова роля как ще подходим към местните избори. Не може да си позволим силите извън  статуквото да се явят разпарчатосани“, каза още Христо Иванов.

Източници: DarikNews и „24 часа“
Снимка: Фейсбук/Да, България

Подобни статии

Top