Христо Иванов от Пловдив: Това е сериозната и реална възможност да се състави мандат! (ВИДЕО) - DC news

Христо Иванов от Пловдив: Това е сериозната и реална възможност да се състави мандат! (ВИДЕО)

По думите му „Демократична България“ е дала своите предложения и днес ще има последваща среща

„Смятам, че това е сериозната и реална възможност да се състави мандат и това е позиция на Демократична България от самото начало на този процес след изборите“. Това заяви лидерът на ДБ пред журналисти в Пловдив днес, помолен за коментар за шансовете за излъчване на правителство след връчването на втория мандат на „Продължаваме промяната“.

„Смятам, че всяка политическа сила трябва да подходи изключително отговорно към тази възможност и да понесе отговорността към избирателите иска или не иска да има промени. Защото всякакви приказки за третия мандат почиват на хипотези, допускания и поемания на рискове. Реалната възможност засега, правят се усилия от вносителя да се стъпи на ясен програмен документ, който да даде и задачите на  такова управление. И мисля, че трябва да се фокусираме върху този опит“, категоричен беше Иванов.

По думите му „Демократична България“ е дала своите предложения и днес ще има последваща среща.

„Има очевидни задачи в следващите 12 месеца, които трябва да се случат, в името на които трябва да се излъчи управление, ако има минимална политическа отговорност от страна на политическите сили да излъчим едно правителство, което да свърши най-важните задачи в национален план. Това може да се случи сега“, подчерта Христо Иванов.

На въпрос кое е най-важното, което предстои в следващата една година, Христо Иванов отговори: „За нас е изключително важно всичко, свързано с Еврозоната, Шенген, модернизацията на Българската армия, съдебната реформа, с установяването на един разумен финансов и икономически курс, който да позволи присъединяването  към Еврозоната. Надяваме се да видим всичко това отразено в този програмен документ“. 

Попитан дали подобен документ има юридическа стойност лидерът на „Демократична България“ отбеляза: „Народното събрание приема освен юридически и политически документи като върховен орган. На нас ни трябва политически консенсус по националните задачи пред нас. Търсенето на някаква юридическа стойност извън неговата изключителна важност като политическа отговорност е просто опит да се избяга от носенето на такава отговорност. Сега е въпросът да се реши ще има ли управление или не“. 

Подобни статии

Top