Христо Иванов подаде оставка като лидер на Да, България

Заедно с него се оттегля и ръководството на партията

Лидерът на „Да, България“ Христо Иванов подаде оставка като лидер на партията. Това обяви самият той във видеообръщение, публикувано на Facebook страницата на партията.

Иванов заяви, че Изпълнителният съвет на партията е направила оценка и анализ на изминалите избор. Според него резултатите от изборите са прекалено слаби, тъй като е отчетено сериозно отстъпление спрямо вота както на 11 юли, така и на 4 април.

Освен него, се оттегля иръководството на партията.

„Това е много сериозен удар по способността на „Демократична България“ да изпълнява онези мисии и каузи, с които се е натоварила. Това е много сериозен знак от нашите поддръжници и членовете на демократичната общност за оттегляне на доверието към нас. От тази гледна точка причините са най-различни и трябва да бъдат анализирани, но трябва да се носи и отговорност“, коментира Христо Иванов, който е и съпредседател на обединението „Демократична България“ (ДСБ, „Да, България“, Зелено движение).

Лидерът на „Да, България“ посочи, че ще остане ръководител на партията в оставка, докато не бъде избрано ново ръководство.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top