Христо Иванов: Трябва ни правителство, което може да направи най-важните стъпки за България (ВИДЕО) - DC news

Христо Иванов: Трябва ни правителство, което може да направи най-важните стъпки за България (ВИДЕО)

Затова на ГЕРБ им е толкова неудобно. Защото те не могат да кажат една проста фраза: „Конституционна реформа на прокуратурата“, допълни Иванов

„Третият, авариен мандат, вече не следва политическата логика на това, кой колко гласа е получил, а президентът има право да прецени кой има най-висок шанс все пак да сглоби нещо. Моето наблюдение е, че който и да го получи, той ще трябва да стъпи на това, което следва от опитите, които видяхме с първия  и втория мандат. Търсене на подкрепа от всички на база на политически приоритети и задачи и проф. Габровски и акад. Денков подходиха по този начин. И в двата случая лидерите останаха настрани, защото не бива такъв кабинет, който ще има очевидно много ограничен мандат и задачи, да се превръща в арена остро противопоставяне“. Това заяви пред репортер на DCNEWS след връщането на третия мандат лидерът на „Демократична България“ Христо Иванов.

„Ние много ясно сме обявили, че се отнасяме отговорно, но същевременно не сме готови на всяка цена. Трябва ни правителство, което може да направи най-важните стъпки за България – Шенген, еврозоната, съдебна реформа, това е нещо, за което ние няма да направим компромис и затова на ГЕРБ им е толкова неудобно. Защото те не могат да кажат една проста фраза: „Конституционна реформа на прокуратурата“. Това трябва да чуем. И разбира се ясна позиция за руската агресия в Украйна и необходимостта България в рамките на НАТО да окаже помощ на усилията за отпор“, посочи още Иванов.

Иванов също прогнозира, че изборите ще са през втората половина на март, тъй като след 2 април вече ще е много късно, понеже започват Великденските празници.

Подобни статии

Top