Христо Стоичков: Бих си разменил „Златната обувка“, за да видя Меси световен шампион!

Винаги когато губи Аржентина, вината е на Меси, но никога не се говори за тези, които са около него и се провалят

Христо Стоичков заяви, че би разменил „Златната обувка“ от Мондиал 1994, за да види Лионел Меси като световен шампион с тима Аржентина.

„Бих разменил своята „Златна обувка“, която получих на световното първенство в САЩ 1994, за да видя Меси щастлив, да видя как той стана световен шампион.

Лионел е легенда. Никой не може да повтори това, което той прави в Барселона. Меси ме изненада, когато го видях преди 12-13 години, и продължава да го прави и до днес. Говоря не само за качествата му на футболист, но и за човешките. Меси винаги помага на тези, които се нуждаят най-много“, коментира Стоичков.

Най-доброто постижение в кариерата на Меси на световни първенства е второто място на Мондиал 2014.

„Винаги когато губи Аржентина, вината е на Меси, но никога не се говори за тези, които са около него и се провалят.

Много е лесно да триумфираш в Барселона. Трябва да имаш характер и отговорност. Лаутаро Мартинес ще има късмета да разполага с двама души в атака, които ще са много важни за спортната му кариера (Меси и Суарес – б.р.). Ще има късмета Луис Суарес да му покаже много повече, отколкото знае. За мен Суарес е и ще си остане най-добрата “девятка” в историята на Барселона заради головете и трофеите. Той е пример за Мартинес, за да види как трябва да се движи и да отиграе дадена ситуация.

Виж колко много от попаденията, които бележи Меси, са благодарение на определено движение на Суарес, който дава свобода на Лео да действа. Това е работа в колектив. Ще му покаже да се движи. Той е един много способен нападател, който не спира да се движи. Разполага с огромна мощ. Има умението да вкарва лесни голове. Притежава отборна игра, което е важно. Когато правиш тези движения и имаш Меси, който може да ти асистира, ясно е, че просто трябва да се разпишеш. Барселона е огромен клуб, лесно е да играеш там, но футболистът трябва да играе за отбора”, коментира Стоичков пред Radio Villa Trinidad.

Подобни статии

Top