Христо Стоичков е болен от коронавирус (ВИДЕО) - DC news

Христо Стоичков е болен от коронавирус (ВИДЕО)

Това разкри майка му Пенка Стоичкова, заради болестта той не бе на 100-годишнината на любимия си Хеброс (Харманли)

Христо Стоичков е болен от бързо разпространяващи се вирусно заболяване, съобщи майката на Камата Пенка Стоичкова на стадиона в Харманли.

Стоичков трябваше да участва в бенефисния мач на ветераните от Хеброс 2021 и Звездите на родния футбол. Организаторите и майката на Стоичков отказаха повече информация за състоянието на българската футболна мегазвезда. Според слухове, Стоичков е болен от коронавирус и е под карантина.

Не е ясно дали е в болница, но близки до Камата твърдят, че състоянието му не е опасно. Феноменалният път на Стоичков в световния футбол започва именно от стадиона в Харманли, преди талантът му да бъде оценен от ЦСКА, Барселона и целия футболен свят. В отбора на звездите играха ветераните от САЩ Златко Янков и Цанко Цветанов, националнията селекционер Ясен Петров, а също Радостин Кишичев, Гошо Гинчев, Елин Топузаков и др.

На тържеството беше представен и идейният проект за монумент на Стоичков пред стадиона в Харманли. Композицията е на местния скулптор Тамер Халил и в нея ще има Златна топка, Златна обувка и златна фланелка с номер 8. Тя ще бъде поставена в градинка пред стадион “Хеброс” в Харманли.

Подобни статии

Top