Христо Стоичков може да влезе в управлението на Барселона - DC news

Христо Стоичков може да влезе в управлението на Барселона

Това обяви Хосеп Мария Мингея, който е в екипа на кандидата за президент на каталунците Емили Русо

Емили Русо, бивш мениджър на Барселона и кандидат за клубните избори представи Хосеп Мария Мингея за бъдещ вицепрезидент. Той от своя страна призна, че легендата на каталунците и българския футбол Христо Стоичков има предложение да влезе в управата на клуба.

„Гордост е да представя Хосеп Мария Мингея, с когото се запознах преди няколко месеца и между нас имаше много добра химия и той ми даде много бърз анализ защо клубът. Той има сърце на Барса, той ни доведе Марадона, Ривалдо, Меси, наскоро със сина си ни доведе и Ансу Фати. Това е част от историята на Барса. За мен е гордост и чест да го имам в кандидатурата си“, коментира Русо.

Мингея обяви и две футболни имена, които ще бъдат включени в неговия проект, ако Русо стане президент – Чарли Рексач и Христо Стоичков.

Що се отнася до Стоичков, Мингея заяви, че „той има предложение на масата. Той е близък приятел на Инфантино, близък приятел на Чеферин от УЕФА и трябва да бъде ключов човек в официалните органи, ФИФА, УЕФА, Ла Лига, Испанската кралска федерацията и във ВАР ”.

Подобни статии

Top