Христо Стоичков с уникално шоу на 100-годишнината на Марица (ВИДЕО)

Легендата, чийто път във футбола тръгна от стадиона под комина на Захарната фабрика, раздаде автографи, награди първите си треньори, игра в демонстративен мач с капитанската лента, разплака се заради Трифон Иванов

Мегазвездата на българския футбол Христо Стоичков стъпи отново на родния си стадион „Марица“, откъдето тръгна, за да покори световните върхове. Камата пристигна за честванията по повод 100-годишния юбилей на клуба.

Той бе посрещнат от президента на клуба Христо Христов, който му връчи жълто-син шал. Стоичков мигновено бе обграден от десетки малчугани за автограф и снимки.

„Чувството да се върна тук е уникално. С голямо удоволствие минах и през училището, в което учих, в квартала, в който съм живял. Винаги съм популяризирал както Марица, така и другите пловдивски отбори Спартак, Ботев и Локомотив. Вълнението ми днес е голямо“, заяви Стоичков от стадиона под комина на Захарната фабрика.

Малко по-късно Ицо изненада с награди първите си треньори в Марица.

Той подари „Златна обувка“ на Георги Георгиев, който го е „научил да бяга“.

„Негова е заслугата да бъда толкова бърз“, призна Стоичков.

Първият му треньор по футбол Огнян Атанасов получи „Златна топка“, както и съдията Атанас Узунов, който му е кум.

Най-голямата „Златна топка“ беше за президента на Марица Христо Христов, който има за задача да я сложи в музея на клуба.

Камата поведе сборен отбор от ветераните на 100-годишния клуб срещу сборен тим на звездите на Пловдив, а шоуто наистина бе с марката „Христо Стоичков“.

Най-вълнуващият момент бе в третата минута, когато мачът бе прекъснат в памет на покойния велик защитник Трифон Иванов. Камата не сдържа сълзите си и се разплака от нахлулите спомни за голямото им приятелство на терена и извън него.

Рефер бе Атанас Узунов, като системата ВАР също влезе в действие в този демонстративен двубой. Бившият международен рефер и треньор в школата на Марица прегледа спорна ситуация на камерата на един от телевизионните оператори.

Началото на тържествата бе дадено с мач между отбори от ДЮШ на Марица, която продължава да бъде люпилня на таланти, с които се захранват големите български клубове.

Източник: gong.bg, plovdivnews.bg, ПФК Марица 1921

Подобни статии

Top