Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана (СНИМКИ) - DC news

Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана (СНИМКИ)

Легендата ще участва днес в Мача на мира, който тази година е посветен на покойния Диего Марадона

По инициатива на Асоциация „Докосни дъгата“ Христо Стоичков занесе факела на мира във Ватикана. След броени часове легендата на българския футбол ще участва в традиционния футболен Мач на мира, а символът ще бъде в ръцете му преди началото на голямото събитие. То се провежда под патронажа на папа Франциск и ще бъде посветено на Диего Марадона. Стоичков ще играе в Отбора на света, редом до футболисти като Роналдиньо, Джанлуиджи Буфон, Клаудио Каниджа, Луис Суарес, Чиро Ферара, Робер Пирес, Фабио Канаваро, Иван Ракитич и много други.

Преди месец кавалерът на Златната топка стана посланик на мира за Европа по предложение на асоциация „Докосни дъгата“. Това се случи на специална церемония в град Пазарджик, организирана съвместно с местната управа и Пробега на мира“.

„Дошъл съм във Ватикана от името на българския спорт и в името на мира по света! Искам да ви предам факела! Без мир нищо не е възможно. Като посланик на Пробега на мира за Европа за мен е огромна чест да играя утре в Мача на мира!“, сподели Стоичков при срещата си с български и италиански факлоносци във Ватикана.

На церемонията по приемането присъства и Негово превъзходителство Богдан Паташев, посланик на България във Ватикана. Заедно с легендата на българския футбол в делегацията е и д-р Денислава Ангелова, председател на асоциация „Докосни дъгата“.

Ден преди Мача на мира за „Стадио Олимпико“ бяха продадени над 50 000 билета. Преди него световните звезди ще бъдат на аудиенция при папа Франциск.

Подобни статии

Top