Хубаво време на Гергьовден в Пловдив, следващата събота и неделя ще бъде лято - DC news

Хубаво време на Гергьовден в Пловдив, следващата събота и неделя ще бъде лято

Краткотрайни валежи на празника под тепетата и в Западна България

Хубаво време на Гергьовден с малко валежи в Пловдив. Такава е прогнозата на климатолога проф. Георги Рачев за утрешния празничен ден под тепетата. Слънчеви събота и неделя с температури от 20 до 21 градуса прогнозира професорът за събота и неделя.

На Гергьовден следобед в Западна България ще превали кратък дъжд, а в събота и неделя ще имаме слънчево и умерено топло време в цялата страна, каза още пред bTV климатологът.

Във вторник и сряда – на 10 и 11 май, ни очаква малко по-хладно време с повече валежи, а следващата събота и неделя се затопля. Тогава температурите трайно ще бъдат над 25 градуса, в равнинните части на страната.

Леко захлаждане с малко дъжд ще има във вторник и сряда в Пловдив, а температурите ще бъдат до 18 градуса. После ще настъпи затопляне, а през следващата събота и неделя  температурите през деня скачат към летни стойности.

През целия май месец ще имаме малко валежи, които ни очакват евентуално във втората половина на месеца, прогнозира още проф. Рачев.

Той съобщи още, че вчера в София е поставен своеобразен температурен рекорд. Станцията в кв. „Младост“ е отчела температура от 1 градус, което е най-ниската температура от 70 години.

Снимка: Труд

Подобни статии

Top