Художникът Данчо Григоров показва етюди и рисунки в Пловдивския културен институт

Изложбата е под надслов „Малкото е повече“

Художникът Данчо Григоров подреди най-новите си етюди и рисунки в Пловдивския културен институт. Изложбата под надслов „Малкото е повече“, ще бъде открита тази вечер от 18:30 ч.

Експресивен и провокативен, привърженик на минимализма във всичките му проявления, авторът разголва душата си без излишна натруфеност и ни насочва към вникване в дълбочина отвъд изобилието на днешната реалност.

Изложбата е внушение към изчистване на формата и освобождаване от предразсъдъци. Творбите са усещане за свобода без излишна предопределеност.

Данчо Григоров е завършил реставрация и консервация на паметниците на културата. Работил е дълги години в Националния институт за паметници на културата, участвал в реставриране на обекти в България, между които Старинен Пловдив и Бачковския манастир. Член е на СБХ и на Дружеството на пловдивските художници. Той е един от основателите на група „Ръб”, създадена през 1989 год. наложила се като феномен в пловдивския културен живот и емблема на българското изкуство от 90-те, наричано „неконвенционално“.

Данчо Григоров има редица самостоятелни изяви в цялата страна, в Канада, Германия, Македония, Турция, Швейцария и др. Негови картини са притежание на колекционери и ценители в България и по света.

Куратор на изложбата е Илиян Колев.

Събитието ще се проведе при спазване на всички действащи мерки.

Подобни статии

Top