Художникът Христо Бозуков казва „Je t’aime бе, майна“ с изложба

Абстрактната живопис е подредена в галерия ВИА АРТИС – Крум Танчев

Чувствена и красива пролетна изложба ще бъде открита тази вечер в галерия ВИА АРТИС – Крум Танчев в Пловдив. Авторът Христо Бозуков  е озаглавил експозицията „Je t’aime бе, майна“.

Абстрактните живописни творби на Христо Бозуков са вплели в себе си любов, риск и едно неспиращо търсене на емоция и вдъхновение!

„Тази изложба е едно олицетворение на една красива и растяща във времето любов, към Изкуството… и една жена“, посочва авторът.

‚Моі је n’étаіѕ rіеn, – пee Kaбpeл – еt vоіlà qu’аuјоurd’huі, је ѕuіѕ lе gаrdіеn du ѕоmmеіl dе ѕеѕ nuіtѕ…

Је l’аіmе à mоurіr“ („Бяx пpocтo ниĸoй, a eтo чe ceгa cъм пaзитeлят нa нoщния й cън…. Oбичaм я дo cмъpт.“)

Je T’aime – от самото име на изложбата, Христо Бозуков насочва вниманието на посетителя към чувственост и своите лични вибрации. Пролет, типичното време за вино, любов и музика! Емоции, наслагвани в капките боя по канавата. Франция създава легендата за всичко това. Родината на романтизма, любовта и меланхолията, стават водещи в литературата, изкуството и музиката. ‚On ne badine pas avec l’amour“ – заглавие на едноименната пиеса на Мюсе „С любовта шега не бива“.

Христо Бозуков никога не се е шегувал с изкуството, но изкусно го интерпретира в безграничност и безвремие! Вечното преоткриване на автора го прави романтично скандален и драматично дерзаещ за авантюрата на съвремието!

Изложбата ще бъде открита с вернисаж тази вечер от 18:30 ч. и ще продължи до 24 юни.

Top