Художници и галеристи даряват 5 картини в подкрепа на Станилия Стаменова

Галерия „Aeterna“ ще представи днес изложбата си „Кауза: Олимпийски надежди“

Трима колекционери и галеристи от Пловдив се обединяват, за да подадат ръка на спорта. Галерия „Aeterna“ ще представи днес изложбата си „Кауза: Олимпийски надежди“.

Христо Чиплаков, Димитър Инджов и Стоян Даскалов ще дарят безвъзмездно по 5 картини от своите художествени колекции. Изложбата ще представи общо 15 платна на съвременни художници, които ще търсят своя нов дом. Всички средства, събрани от продажбата на картините, ще отидат в подкрепа на един от най-перспективните ни родни спортни таланти – Станилия Стаменова.

Меценатите стартират инициативата с упование, че ще срещнат достатъчно единомислещи, за да превърнат този акт в една устойчива кауза, чрез която да бъдат подпомогнати и подкрепяни редица спортни таланти.

Станилия Стаменова е златна шампионка по кану-каяк в Световното първенство по кану-каяк в Милано през 2015 в дисциплина от 200 метра. Зад гърба си тя има редица отличия, сред които сребърен медал от европейското първенство в Москва през 2016 и два златни от други европейски първенства. През 2014 г. бе сред наградените със „Спортист на годината на НСА „Васил Левски“.

Изложбата „Кауза: Олимпийски надежди“, ще бъде открита от 18:30 часа днес (8 ноември) в галерия „Aeterna“, а картините ще останат там в рамките на вернисажа.

Подобни статии

Top