Хванаха Емил Велев-Кокала да шофира с 1,7 промила алкохол

„Синята“ легенда се оправда със силни лекарства за кръвно налягане

Легендата на Левски Емил Велев – Кокала е хванат да шофира след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел 1,7 промила алкохол в кръвта, като на футболния треньор е взета и мярка за неотклонение „подписка”. Личният автомобил на Велев е отнет, тъй като е доказателство, съобщиха от прокуратурата.

Кокала е бил спрян около 02:20 часа през нощта в град Етрополе, като е шофирал автомобил марка Мазда CX5.

Бившият наставник на Левски, Локомотив (Пловдив), Славия, Монтана, Хасково, Локомотив (Сф) и Оборище (Панагюрище) обаче излезе с интересно оправдание – взимал силни лекарства за кръвно.

„Спряха ме за проверка. Взеха ми проба за алкохол с дрегер, който отчете 1,7 промила алкохол в кръвта. Но тъй като аз пия доста силни лекарства за кръвно, подозирам, че това е повлияло на отчитането на такъв висок процент. В момента чакам да излязат резултатите от кръвните проби и експертизата, за да стане ясна ситуацията. Съдействам изцяло на органите на реда”, заяви Кокала пред Блиц.

На същата позиция е и адвокатът на „синята“ легенда: „Още не е категорично установено нарушението по надлежния ред. Води се разследване. Има един резултат от дрегер, но не е излязла кръвната проба. Емил Велев твърди, че е употребявал силни лекарства, които евентуално са дали отражение, което ще се докаже в хода на разследването и експертизите на кръвта, които ще се направят. Засега няма какво повече да коментираме, докато не излязат окончателните резултати. Оказваме пълно съдействие на компетентните органи, които също имат желание да се установи истината”.

Само преди няколко дни баскетболният треньор и един от акционерите на ПФК Левски Тити Папазов пък бе заснет да шофира с превишена скорост.

Подобни статии

Top