И Апелативният съд потвърди: Година и шест месеца за бившия полицейски шеф от Трето РУ

Осъдиха го и за взет подкуп от 300 лв.

Бившият шеф на Охранителна полиция в пловдивското Трето РУ Стоян Павлов получи нова осъдителна присъда от Апелативния съд. Освен, че потвърдиха условната му присъда от година и половина с три години изпитателен срок, апелативните магистрати отмениха оправдателната присъда на Пловдивския окръжен съд спрямо него за това, че се е възползвал от служебното си положение, за да вземе подкуп от 300 лв.

Съдът наложи едно общо най-тежко наказание на Павлов  в размер на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, изпълнението на което беше отложено с изпитателен срок от 3 години.

Делото в Апелативен със е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Пловдив срещу присъда на Окръжен съд и по жалба на полицая срещу наложеното му от окръжните магистрати наказание. Той бе признат за виновен в това, че като началник сектор „Охранителна полиция“ при III РУ на МВР гр. Пловдив,  на 04.10.2017 г. в гр. Пловдив, е укрил пари на стойност 300 лв., собственост на Т. К. и на Л. К., за които е предполагал, че са придобити от другиго чрез престъпление, осъществено от К. Д., в съучастие с други лица – Р. Х. и В. Ц. от гр.Ветово, обл. Русе на същата дата и година в гр. Пловдив чрез т.н. „телефонна измама“, от която К. Д. е придобил 1300 лв. и 15 евро с пострадали Т. К. и Л. К.

Павлов е бил оправдан от Окръжния съд по обвинението, че като длъжностно лице се е възползва от служебното си положение,  за да набави за себе си противозаконно облага от 300 лева.

Присъдата на Апелативен съд не е окончателна. Тя подлежи на обжалване пред ВКС в 15-дневен период от датата на обявяването й.

Подобни статии

Top