И апелативните съдии не пожалиха убиеца на доцента от Аграрния

Магистратите потвърдиха ареста му

И апелативните съдии не пожалиха убиеца на доцент Стефан Нейков от Аграрния университет – Илия Стоичков. Магистратите потвърдиха взетата от окръжния съд мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Стоичков, при това окончателно.

Доцентът от Аграрния насилван сексуално, убиецът му остава в ареста

Пред съда адвокатът на убиеца Красимир Елдъров посочи, че по делото има нови факти, които не са били съобщени по време на първата инстанция. Един от тях е, че ревнивият съпруг на фаталната студентка, която била принуждавана да прави секс с доцента, за да може да си вземе изостаналите изпити, е правил изкуствено дишане на жертвата си. Когато видял, че преподавателят по зеленчукопроизводство започва да изпада в безпомощно състояние, Илия го закарал веднага до Военна болница, а после от мобилния на берящия душа Нейков позвънил на спешния телефон 112 и обяснил къде да го намерят.

„Тези факти не са споменати пред окръжния съд от прокуратурата, а точно те изключват идеята за умишлено убийство“, посочи Елдъров.

Топ юристът представи и много добри характеристики за клиента си, но въпреки това съдът го остави в ареста.

Припомняме, че драмата се разигра на  2 юли,

когато доцентът имал среща със съпругата на 42-годишния Илия Стоичков, за да уредят вземането на изпитите й. Следването на студентката доста се проточило и според прокуратурата накрая тя получила неприлично предложение от Нейков. По време на тази среща – извън града, ревнивият съпруг на жената пребил до смърт професора с дървена бухалка. Според прокуратурата освен това той е насилвал преподавателя сексуално с бухалката.

Обвинението, повдигнато срещу Стоичков от прокуратурата е за умишлено убийство и предвижда от 10 до 20 години затвор. Пред съда той заяви, че много съжалява и, че не е искал да убие доцента, а след това помоли за по-лека мярка.

Апелативните магистрати обаче счетоха, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление при по-лека мярка за неотклонение, защото обществена опасност на деяние, в което е обвинен, е завишена.

Близки на убития преподавател от Аграрния: Почерниха паметта му!

Определението е окончателно.

Подобни статии

Top