И Асеновград отново ще е част от националната кампания „Да изчистим България“

И тази година Община Асеновград ще се включи в националната кампания  за почистване на страната.

Организирани са дежурни екипи, които да осъществяват дейностите, контрол по сметоизвозването и ще оказват съдействие на гражданите при необходимост.

Желаещите да се включат в повсеместното почистване могат да получат осигурените за кампанията чували и ръкавици  от  сградата на Общината, ет. 4, стая 414. Необходимо е гражданите, които ще почистват на групи, да подадат информация на телефон 0331/2 02 70 или 0884 660 523, за да се организира извозването на събраните от тях отпадъци.

Във връзка с кампанията Община Асеновград е осигурила необходимата техника – фадрома и самосвал. Строителни отпадъци тази година в кампанията няма да се приемат от регионалните депа.

В съботния ден /14.09./ за информация и съдействие ще има дежурен екип от дейност „Екология” на Общината. Телефони за връзка в деня на почистването – 0882 059 426, 0884 660 523, 0884660252.

Организаторите на събитието призовават гражданите да се включат в кампанията като почистят пред своите домове, междублокови пространства, близки зелени площи и градинки, за да бъде чисто и приятно за всички.

Под мотото „Да изчистим Асеновград заедно“ Общински младежки съвет и доброволци се включват в националната кампания.

Сборен пункт за всички желаещи да се присъединят е пред паметника на ,,Цар Иван Асен II“ от 9:45.  Ръкавици и чували ще бъдат осигурени за всички доброволци!

В инициативата се включват и Ротари- клуб. Ротарианци ще се съберат в парка в центъра на града, известен като Дълбоката градинка в 9:00 часа.

 

Подобни статии

Top