И частните болници затягат режима

Драконовски мерки срещу коронавируса вече са въведени в „Медлайн“, „Централ Хоспитал“ и МЦ-1

Затегнаха противоепидемичните мерки в МБАЛ „Медлайн“, МБАЛ „Централ Хоспитал“ и МЦ-1 заради случаите на коронавирус у нас със заповед на ръководството. Персоналът на лечебните заведения ползва лични предпазни средства. Забранен е достъпът на придружителите на пациентите. Санитари помагат на трудноподвижните болни за придвижване между отделения, медицински кабинети и лаборатории. Преустановени са и свижданията.

При приемане на всички болни са измерва температурата, провежда се и засилена епидемиологична анамнеза в приемно-консултативните кабинети. Задължително се установява дали са пътували в чужбина, а също и дали са имали контакти с чужденци от държавите със завишена заболеваемост.

На входните врати във всички отделения са поставени диспенсъри с дезинфектанти. Засилена е дезинфекцията на болничните стаи, sанитарните възли, коридорите, като подовете се измиват със специални препарати през 2 часа, а през час се проветряват помещенията.

Поради създалата се епидемиологична обстановка известният пластичен хирург д-р Ангел Енчев обяви, че ще извършва прегледи само на оперирани пациенти. Всички други консултации ще се правят виртуално.

Подобни статии

Top