И днес ще бъде затворен пътят Югово-Лъки

Взривните дейности продължават до 17 ч.

До 17 ч. днес, 21 септември, ще бъде ограничено преминаването на МПС по път III-861 Югово-Лъки, в участъка непосредствено след с. Югово, за разчистване на скални маси от изпълнените взривни работи.

Всички пътуващи от другите населени места се отклоняват по маршрута Чепеларе – Рожен – Лъки, съобщиха от АПИ.

В момента се полага асфалтобетоновата настилка в 17 км участък между Югово и Лъки, а в останалите 14 км от Лъки до границата с област Смолян ремонтът е завършил. Предстои монтирането на ограничителни системи и пътни знаци и довършителни работи.

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряката връзка на областта с община Баните в Смолянска област.

По отсечката ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района. Пътят е построен през 50-те години на миналия век.

Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Строителните дейности се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за текущ ремонт и поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.​

Подобни статии

Top