И Коко Динев иска на бараж!

Атанас Фурнаджиев: Който бойкотира, ще си носи последствията

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев коментира декларациите на Миньор (Перник), Марица (Пловдив) и Вихрен (Сандански). Въпросните клубове се обявиха срещу решението на началниците в Бояна за прекратяване на сезона в Трета лига.

„Чуковете“ от Перник дори обявиха, че няма да играят в баража за влизане във Втора лига със Септември (Симитли).

„Това е решение на БФС, взето в условия на извънредно положение в страната. Нормално е, каквото и да е решението, не всички да са съгласни с него. Ние обаче се съобразяваме с желанието на мнозинството. Не може при група от 16 или 18 клуба, да се съобразим с три-четири и да пренебрегнем всички останали.

Баражът в Югозападна Трета лига е налице, за да не бъде погазен феърплеят. В тази група имаме водач с точка преднина пред втория, но и с мач повече. Няма как в такава ситуация да обявим за победител първия. Феърплеят изисква да има бараж.

Който бойкотира баража, ще си носи последствията от това нещо. Ако се стигне до попълване на Втора лига, може да се прибегне до нов бараж от другите групи, но бойкотирал клуб, си носи последствията по правилник“, каза Фурнаджиев пред sportal.bg.

Преди това ръководството на Вихрен (Сандански) също взе отношение по повод решението на Българския футболен съюз за спиране на първенството в Югозападна Трета лига. Ето какво написаха от клуба на Констанин Динев:

„ФК Вихрен Сандански желае равнопоставеност в определянето на победителя в първенството на Югозападна Трета лига. Никой от БФС, не се е свързвал с нас  по този повод. Все пак като членове на БФС е логично да има дискусия, или поне да се поиска нашето мнение.

Нашият отбор се намира на четвърто място в класирането, на 5 точки от първия. Остават 15 кръга до края на първенството, като нашият отбор има мачове с преките конкуренти за влизане във Втора лига. Кой може да каже,  че няма да победим всички и да станем първи.

Ние предлагаме да има финална четворка, между първите четири отбора, тъй като всеки има шанс за промоция. По този начин най-добрият ще спечели участие в професионалния футбол.

Защо се омаловажават нашите усилия до момента и амбициите ни за в бъдеще? Ние също имаме желание и готовност да играем във Втора лига. Както спортно-технически  ( база, футболисти, треньори) така и финансово.

Футболните ръководители, футболисти и фенове страдаме от липсата на любимата ни игра. Футбола е нашият живот! Искаме всичко да се реши на зеления терен и да заживеем  отново с невероятните емоции. Независимо дали ще спечелим или ще загубим. Футбола е достойна игра и всичко трябва да  бъде феърплей!

Надяваме се, че ръководството на БФС и АФЛ ще си променят решението, и ще поставят този казус на обсъждане между отборите от Югозападна В група“.

Подобни статии

Top