И кръстовището на Мебелна къща вече с десен завой

Премахнат е защитеният ляв завой, променени са в циклограмите на светофарните уредби

Десето пловдивско кръстовище – това при бившата Мебелна къща, се сдоби със секция за десен завой. „Всички превозни средства, идващи от центъра на града през Сточна гара и ул. „Найчо Цанов“ към бул. „Освобождение“ вече могат да по-лесно да завиват надясно в посока Асеновград“, похвалиха се от Общината.

До момента са реорганизирани тези на бул. „България“ с бул. „Васил Априлов“ и ул. „Победа“, бул. „Васил Априлов“ с бул. „Шести септември“, бул. „Дунав“ с ул. „Победа“ и с ул. „Васил Левски“, бул. „Източен“ с бул. „Княгиня Мария Луиза“ и с ул. „Богомил“, бул. „Руски“ с бул. „Шести септември“ и бул. „Свобода“ с ул. „Владивосток“.

Като част на новата организация на движението по кръстовищата са включени поставянето на стрелка за десен завой, премахване на защитен ляв завой, промени в циклограмите на светофарните уредби.

„Правим постоянен мониторинг и анализ на нововъведенията и сме готови за още подобрения“, коментира заместник-кметът на Община Пловдив по транспорт Тодор Чонов. Той призова шофьорите да карат внимателно и да се съобразяват с новата организация на движение.

Подобни статии

Top