И Минка Сърнешка прекара COVID, излекуваха я в пловдивска болница

Бившата общинска съветничка от БСП посрещнала Нова година в COVID-зоната на болница „Медлайн“

„Благодаря, благодаря, благодаря!

Благодаря за професионалните грижи, за вниманието и за топлото отношение. Няма по-подходящ ден човек да изрази своята признателност към медиците освен 11 януари – Световен ден на думата „Благодаря!“. – Това написа в писмо до болница „Медлайн“ Минка Сърнешка, ръководител на Спортния комплекс в „Гранд хотел Пловдив“.

Приета е за лечение в COVID-зоната на 31 декември 2020 г. Състоянието й влошава постепенно от Стефановден – 27 декември. Тогава покашля леко и се чувства отпаднала. По съвет на управителката на болница „Централ Хоспитал“ д-р Надежда Крумова отива на лекар и на 29 декември рентгеновата снимка „улавя“ двустранна бронхопневмония. Медиците са категорични за диагнозата, която се потвърждава на 31-и.

Чувствах се толкова отпаднала, че нямах сили да се придвижа до кухнята, разказа Сърнешка. Решила, че ще може да посрещне Новата година с близките си, но състоянието й се влошавало с часове и тя взела решението да постъпи в „Медлайн“.

„За мой късмет имаше възможност. Настаниха ме веднага и след минути започнаха интензивна терапия, благодарение на която след десетина дни бях изписана“, разказва тя.

„Много държах да ме лекуват тук, защото от години познавам собствениците – близнаците лекари Енчеви. Не един път съм търсила и намирала медицинска помощ на най-високо ниво тук както за мен, така и за близките ми – били сме пациенти на отделенията по ортопедия, по вътрешни болести и по онкология. Обслужването винаги е  на ниво, а отношението към всеки болен е съобразено с неговите индивидуални потребности. Условията са комфортни, уютни и конкурират големите европейски болници“, обяснява бившата общинска съветничка от БСП в миналия мандат.

Тя вече е изписана и продължава да се възстановява в дома си.

Подобни статии

Top