И пловдивски ченгета на протеста в столицата утре

полицаи ченгета

Пловдивски полицаи също ще участват в протеста

на служителите от МВР, насрочен за утре в София. Това съобщи за DCNEWS Доньо Янчев – председател на 64-то дружество на Синдикалната федерация на служителите в МВР в Пловдив. Той уточни, че в недоволството ще се включат униформени, които са свободни от дежурство.

Пловдивските полицаи се събират да тръгнат за столицата в 13.00 ч. утре, за да могат да се включат в първата част на протеста на кръстовището на бул. „Брюксел“ и бул. „Цариградско шосе“ между 16.3 и 17.00 ч.

„Ще бъдем там с плакати на английски и български език, за да протестираме“, посочи Доньо Янчев.

Протестните действия ще продължат и в 18.15 ч. в района на Народния театър „Иван Вазов“, където ще е официалната церемония по предаването на председателството на Съвета на ЕС на България.

Полицейските синдикати настояват за увеличение

на всички заплати в МВР с поне 15%, както и за спешни поправки във ведомствения закон, които да подобрят социалното положение на служителите.

Вдигат заплатите в МВР

„Въпреки че новите увеличения на възнагражденията в системата на МВР вече влязоха в сила, ръстът им е крайно неудовлетворителен, предвид това, че заплатите в МВР не са увеличавани поне от 2013 година, не следват ръста на доходите и инфлацията. Този проект беше подложен на дискусия и ние подписахме с особено мнение“, обясни Янчев.

По думите му едно процентно увеличение би довело

1 2

Подобни статии

Top