И пловдивски районен кмет положителен за COVID – 19

По непотвърдена информация става дума за кмета на „Източен“ Иван Стоянов

И кметът на пловдивския район „Източен“ е дал положителна проба за коронавирус, съобщава „Марица“. Иван Стоянов е поставен под карантина. В момента сградата на кметството се дезинфектира.

Предприели сме всички необходими мерки – дезинфекция и изолиране на служители, които са били в контакт с г-н  Стоянов. Лично той е предоставил списък на хората, с които е провеждал срещи„, коментира по този повод зам.-кметът Атанас Кунчев.

Иван Стоянов се е почувствал неразположен още през миналата седмица и от петък не е на работа. Не си вдига мобилния телефон, но колегите му разказват, че  се е чувствал добре и нямал симптоми. В кметството, обаче, до днес са знаели, че е в отпуск.

Атанас Кунчев обясни, че тепърва ще се решава дали ще се правят тестове на всички служители, но уточни, че  администрацията работи в намален състав, тъй като част от чиновниците били в отпуск през миналата седмица, включително и секретарката на Иван Стоянов. Той няма шофьор и сам кара колата, кръстосвайки всеки ден района.

Междувременно тази сутрин от пресцентъра на Община Пловдив официално предупредиха, че техен служител също е установен с коронавирус и затова започва пълна дезинфекция на сградата на площад „Стефан Стамболов“ 1. Пловдивчани пък бяха призовани да ограничат посещенията си там. 

Подобни статии

Top