И през 2020-та, и през 2021-ва: Пловдив остава Европейска столица на културата

Новата година идва с надежда и с нова сила, с която да преодолеем трудностите заедно, казват от фондация „Пловдив 2019“

Скъпи приятели и колеги,

Пловдив остава Европейска столица на културата. Инициативите, и събитията ще продължат и през 2021. Новата година идва с надежда и с нова сила, с която да преодолеем трудностите заедно!

С тези думи екипът на фондация „Пловдив 2019“ се обръща към пловдивчани в навечерието на новата година.

Благодарим на всичките ни партньори, които въпреки непосилните условия на пандемията, успяха да реализират част от планираната програма Наследство през 2020 година! Благодарим Ви за огромната работа, за отдадеността и за това, че с вас културата винаги ще оцелява!

 

Имахме възможност трезво да оценим огромния ефект на знаковата 2019 върху града ни, промяната, енергията, която се вля в него със стотиците събития, публики и артисти, събуждането и възраждането на Пловдив с подготовката и осъществяването на тази най-голяма културна инициатива на Европейския съюз.

 

Преоткрихме забравени измерения на човечността, а с нея и потенциала на творческия дух, и силата на културата в тежки времена.

 

През 2020 имахме възможност отново да преживеем и преоценим значението на това да сме заедно, не само като мото на една културна програма, а като жизнена необходимост, като новия смисъл на солидарност и подкрепа.

 

Тази година беше планирана като година на наследството на Европейската столица, в която да продължим да посрещаме нашите гости и приятели от цял свят и да продължим да се срещаме по сцените, в изложбените зали и в различни пространства в града, година за празник и равносметка на постигнатото. Но вместо това ще я запомним с огромни изпитания и поврати.

 

Останете здрави!

 

Фондация „Пловдив 2019“

Подобни статии

Top