И сграда №2 на СУ „Любен Каравелов“ тръгна към пълната си промяна (СНИМКИ)

Звукозаписно студио ще радва децата, които изучават народна музика и пеене

Дългоочакваният ремонт на втората сграда на СУ „Любен Каравелов“ е факт, предаде репортер на DCnews. Обектът е част от образователната инфраструктура по ОП „Региони в растеж“, първата му копка днес направиха кметът на район „Централен“ Георги Стаменов, зам.-кметът по строителство Пламен Райчев, а вода за късмет им плиснаха кметът на Пловдив Здравко Димитров и директорката на пловдивското школо – Славка Щерева.

„Настъпи един съдбовен за нас момент.  Училището ни е с изучаване на музика от 1 до 12 клас, българският фолклор се пази и разпространява от нашите ученици, заслужаваме подходяща сграда“, сподели Щерева (Бел. ред. – СУ „Любен Каравелов“ е утвърдено като  училище за изучаване на музика, народно пеене, народни инструменти и хореография.)

Очаква се сградата да претърпи пълна промяна, плюс – в двора ще бъдат позиционират две нови пристройки, ще се обособят репетиционна и актова зала, ще има рампа за инвалиди, нова спортна площадка. Най-голяма радост, обаче, предизвика новината, че децата на „Любен Каравелов“ ще разполагат с истинско звукозаписно. 2 500 000 лева са средствата за сградата и прилежащите й пространства, срокът за изпълнение е планиран в рамките на 120 календарни дни. Строители са софийската фирма „НСК София“ ЕООД.

Водосвет и благословия предшестваха първата копка. „Районът се преобразява“, коментира по този повод и кметът Здравко Димитров. Той честити ремонта и заяви, че е особено радостен за децата, които ще имат възможност да се усъвършенстват. На строителите пък пожела да работят по-чевръсто и бързо. Вижте кадри от събитието.

Снимки: DCnews.bg 

Подобни статии

Top