И следови кучета ще дирят днес бащата и сина, изчезнали под връх Ботев

Премиерът Бойко Борисов предложил помощ при издирването на кмета на Калофер

Продължава издирването на бащата и сина, които изчезнаха преди два дни под връх Ботев в Стара планина. 42-годишният Атанас Пенчев и 17-годишният му син Андриан от Стара Загора са предприели изкачване на връх Ботев на 4-ти февруари. На следващия ден – 5 февруари, са тръгнали да слизат, но след като са се разделили по пътя надолу с други двама туристи към 11.00 ч., са в неизвестност.

Прекратиха издирването на бащата и сина, изчезнали под връх Ботев

Управителят на хижа „Рай“ е видял последен двамата старозагорци на 4 февруари вечерта.

Днес планински спасители от Калофер, Карлово и Пловдив продължават да ги търсят. Част от спасителите вече са в хижа „Рай“ под връх Ботев, друга част, както и доброволци тръгнаха в 06.00 ч. тази сутрин, въпреки сложните метеорологични условия.

Днес в акцията по издирването ще се включат и следови кучета. Надеждата е двамата да са се приютили в заслон в района.

Според кмета на Калофер Румен Стоянов, ситуацията е много сложна, а издирването трудно. Кметът на подбалканското градче разказа, че снощи му се обадил премиерът Бойко Борисов и предложил всякаква възможна помощ от държавата за издирването на бащата и сина. Стоянов беше категоричен, че в Балкана трябва да се изградят заслони, за да може изгубени туристи да се приютяват в тях, ако се изгубят.

Снимката е илюстративна: Petel.bg

Подобни статии

Top