И Стойка Петрова на четвъртфинал на ЕП по бокс

Дебютантката Аслъхан Мехмедова отпадна след загуба от Мартина Шморанзова от Чехия

Най-опитната в българския отбор Стойка Петрова се класира за ¼-финалите на Европейското първенство по бокс за жени. В столичната „Асикс Арена“ 32-годишната националка се върна на европейския ринг 4 години, след като спечели титлата в Букурещ.

Във втория кръг на кат. до 54 кг първата ни олимпийка победи туркинята Рабиа Орукоглу с 5:0 съдийски гласа – 30:27, 30:26, 30:27, 30:26, 30:26. Основно рутината и опитът бяха на страната на българката, за да преодолее коравата си опонентка. Въпреки успеха обаче, Стойка не бе доволна от себе си.

„Не се получи това, което трябваше, не можах да изиграя играта си. Може би от дългото отсъствие. Ще анализираме мача с треньорите и ръководството, но важното е, че влязох в турнира и се надявам от мач на мач да играя по-добре“, коментира Петрова.

Следващата й съперничка ще бъде англичанката Джонс, победила с 5:0 унгарката Сукс.

За жалост, борбата напусна една от дебютантките ни на голямата сцена при жените. Аслъхан Мехмедова отстъпи пред Мартина Шморанзова от Чехия с 1:4 съдийски гласа – 27:30, 28:29, 29:28, 28:29, 27:30, във втория кръг на новата за нея категория до 69 кг.

В следобедната сесия днес от 14:00 часа последна от нашите за място на ¼-финалите ще спори Габриела Димитрова в кат. до 51 кг. Другата ни състезателка, която все още не е изиграла първия си мач – Севда Асенова (48 кг), ще боксира директно на ¼-финалите във вечерната сесия.

Снимка: bnews.bg

Подобни статии

Top