И треньорът на ВК Левски Андрей Жеков е с COVID-19

„Сините“ ще бъдат и без карантинирания Христо Цветанов във втория плейоф срещу ПСК Локомотив в четвъртък

Андрей Жеков няма да работи с мъжкия отбор на волейболен клуб Левски (София) в следващите две седмици. Треньорът е дал положителна проба за коронавирус и се изолирал. Бившият национал се оплакал от загуба на обоняние и веднага си направил тест. Проби са дали и всички състезатели на отбора, които са отрицателни.

„Чувствам се сравнително добре. Съжалявам, че няма да съм до отбора в този толкова важен мач, но аз вярвам безрезервно във всички момчета и съм убеден, че ще се справят“, коментира Жеков.

В отсъствието на Жеков тимът ще бъде воден от наставника на юношите и кадетите в Левски (София) Андреа Буратини. Той помага активно във всички тренировки на мъжете.

Към отбора се присъединяват и прекаралите болестта Владимир Станков, Гордан Люцканов, Александър Николов и Дамян Колев. Единствено Христо Цветанов остава в карантина до четвъртък.

Плейофът срещу Локомотив за класиране в първата осмица на Суперлигата е на 6 ноември (четвъртък) от 18:30 часа в зала „Христо Ботев“, като пловдивчани водят с 1:0 победи.

Подобни статии

Top