И в Карлово въвеждат мерки за намаляване на потреблението на електроенергия - DC news

И в Карлово въвеждат мерки за намаляване на потреблението на електроенергия

Община Карлово ще бори високите сметки с фотоволтаици

Във връзка с увеличената цена на електроенергията, Община Карлово предприема мерки за намаляване разхода на консумирана електроенергия във всички общински обекти и уличното осветление.

  • Спиране на уличното осветление в общината извън територията на населените места;
  • Там, където позволява ел. инсталацията, осветителните тела ще светят през едно;
  • Включване на уличното осветление с 30 мин. по-късно и изключване с 30 мин. по-рано;
  • Продължава подмяната на съществуващите стари и енергоемки осветителни тела с икономично LED осветление.

В момента Общинската администрация прави проверка на кметствата, за неправомерно включени консуматори към електрическото захранване и при констатиране на такива те ще бъдат изключени.

Припомняме, че Община Карлово преди няколко години газифицира част от общинските сгради, което автоматично води до по-малка консумация на електроенергия в тях. Предстоящата принудителна ваканция на учениците от 31.01.2022 г. до 06.02.2022 г. също ще допринесе за намаляване на потреблението на ел. енергия в общинската образователна мрежа.

Община Карлово, съвместно с МБАЛ „Д-р Киро Попов“, подготвя изграждането на фотоволтаична електроцентрала на покрива на болницата, решение за което бе взето на вчерашното заседание на Общинския съвет. Това решение ще доведе до намаляване разхода на ел. енергия на болничното заведение, а Общината предвижда подобни проекти да бъдат реализирани през следващите години и за други общински обекти: училища, детски градини и др.

Подобни статии

Top