И времето заплака за загиналите пилоти (СНИМКИ)

Президентът изпрати съболезнователни адреси до семействата на загиналите

Близо 2000 души изпратиха днес в последния им път на Централните гробища в Пловдив двамата загинали пилоти при катастрофата на хеликоптер Ми-17 в Авиобаза Крумово. Стотици техни колеги, приятели и близки ги почетоха със сведени глави по време на тържествения военен церемониал и изказаха съболезнования на семействата им.

Съболезнователни адреси до двете семейства изпрати лично президентът и главнокомандващ на Българската армия Румен Радев. Те бяха прочетени пред всички присъстващи.

Стотици си вземат последно сбогом с двамата пилоти, повишиха ги посмъртно (СНИМКИ)

„Днес болката е обсебила нашите сърца. За летците поглеждаме към небето, защото животът на летците е в небето.  Гневни сме на съдбата, че тя отне двама наши колеги.  Питаме се: защо? Ние живите скърбим за вас, но и даваме обет, да помагаме на семействата Ви. Вечен полет към светлината и незабравата“, каза в траурното си слово пред присъстващите началникът на ВВС ген. лейт. Цанко Стойков.

Траурно слово в памет на загиналите при изпълнение на служебния си дълг летци произнесе и бригаден генерал Димитър Иванов.

На колене и с пушечни залпове бе почетена паметта на произведените посмъртно в по-високо звание майор Пламен Пантилеев и майор Стоян Неделчев. След това на гробовете им бяха положени венци и цветя.

„Добри момчета бяха. И времето плаче за тях“, коментираха техни приятели, дошли да ги изпратят в последния им път.

Припомняме, че двамата пилоти загинаха при трагичния инцидент с хеликоптер Ми-17 в понеделник, 11 юни, в района на авиобаза Крумово.

Подобни статии

Top