И Йосиф Миладинов ще бъде знаменосец на България в Токио

Двукратният европейски шампион по плуване и легендарната Мария Грозева ще носят българския трикольор на церемонията по откриването на Олимпийския стадион в Токио на 23 юли

Състезателката по стрелба Мария Гроздева и плувецът Йосиф Миладинов ще бъдат двамата знаменосци на откриването на Олимпийските игри в Токио на 23 юли, разкри председателят на Българската федерация по плувни спортове Георги Аврамчев.

На свое заседание в началото на месеца Изпълнителният комитет на Българския олимпийски комитет определи опитната Гроздева, за която това ще бъде седмо участие на Олимпиада, за знаменосец на България. Организаторите на Игрите в Токио обаче са пожелали всяка страна да бъде представена от двама знаменосци – мъж и жена. Поради това честта да носи българското знаме ще има и Миладинов, който наскоро спечели два златни медала на Европейското първенство по плуване за младежи.

Миладинов и Гроздева заедно ще носят родния флаг на церемонията, която ще се проведе на Олимпийския стадион в Токио на 23 юли. Церемонията ще започне в 14:00 часа българско време и ще бъде с продължителност три часа и половина.

Подобни статии

Top