IBF: Кубрат Пулев остава официален претендент за титлата (ВИДЕО)

Кобрата ще изчака реда на задължителните защити и ще получи отново възможност да се бие за пояса на федерацията

Контузията на Кубрат Пулев му отне шанса да се изправи срещу Антъни Джошуа на 28 октомври в Кардиф за световните титли на Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова асоциация (WBA). Кубрат Пулев обаче остава официален претендент за титлата в тежка категория, потвърдиха от IBF.

„На Джошуа бе наредено да защитава титлата си на IBF срещу Карлос Такам, който е следващият възможен претендент. Не е сигурно колко време ще се нуждае Пулев за възстановяване, но той остава официален претендент за титлата на IBF в тежка категория. Все пак, той ще трябва да изчака реда на задължителни защити, за да получи отново възможност за титла, тъй като шампионът ще бъде в повече от една версия (в случая – на IBF и WBA)“, заяви Жанет Салазар, пресаташе на Международната боксова федерация, пред Sportal.bg.

След като Джошуа проведе задължителна защита на титлата във версия IBF, ще трябва да направи същото във версия WBA. Чак евентуално след това, в рамките на около година, ще бъде насрочена нова дата за задължителна защита от IBF срещу официалния претендент, който остава Кубрат Пулев. Възможно е след възстановяването си 36-годишният българин да проведе един мач преди новия си шанс за шампионски двубой.

Самият Кубрат Пулев заяви същото в спортно шоу „Гонг“ на Дарик радио и дори се извини на българските фенове, че мачът за титлата се отлага, като им благодари за пълната подкрепа.

Подобни статии

Top