Идва ред на голямата „дупка“ до Тунела! Искат промяна на ПУП, по план има и жилищно строителство (СНИМКИ)

Археологията ще се експонира на място, вдига се Културно – исторически обществен център

Предстоящо обществено обсъждане за изменение на ПУП в абсолютното сърце на града под тепетата изненада пловдивчани в началото на Новата година. Става дума за големия терен от южната страна на Тунела в подножието на Стария град, заключен между бул. „Цар Борис Трети Обединител“, ул. „Патриарх Евтимий“ и Понеделник пазара. Място привлича погледите с разкритите и проучени структури, но е изоставено – по една или друга причина, във времето, за да се превърне в блато.

Обявлението е публикувано във фирмения сайт на собственика и инвеститор Димитър Георгиев –небезизвестен бизнесмен, почетен консул на Украйна и общественик. Георгиев кани за представяне на проекта пред изпълнителната власт и пловдивската общественост на 8 януари от 15 часа в залата на Общински съвет на ул. „Авксентий Велешки“.

Обектът, който се планира за мястото е „Културно – исторически обществен център – Пловдив“, а искането е теренът да бъде преотреден за обществено-обслужващи дейности, жилищно строителство и археология. Плановете показват, че археологията ще бъде вградена и експонирана под купол, свързващ телата на две сгради. Вижте приложените скици.

 

.

Подобни статии

Top