Президентът идва в Асеновград! Румен Радев ще посети града заради…

Президентът Румен Радев ще бъде гост на Празника на Асеновград

Президентът на Република България  Румен Радев ще бъде официален гост на празника на Асеновград. Тази година той ще се чества на 12 май. Държавният глава ще участва в тържествата по удостояване със званието „Почетен гражданин“ на тазгодишния носител Росен Чаталбашев. Официалната церемония се провежда на историческия паметник Асенова крепост.

След тържествената церемония с участието на Президента празникът ще продължи много събития, концерти на две сцени и ще завърши с пищно шоу от фойерверки.

  Културните празници на Асеновград продължават.

Днес от 19.00 ч. в читалище „Родолюбие” ще можете да видите постановката „Горката Франция” с участието на Александър Дойнов, Александър Кадиев, Катето Евро и други обичани артисти.

На 8 май, сряда, отново читалище „Родолюбие” Музикалната школа към Исторически музей- Асеновград заедно с възпитаниците от детска градина „Бако Динчо” и танцови формации от града ще представят празничен концерт от 17.30 ч.

Денят на Европа и Денят на победата над хитлерофашизма 9 май ще бъде изпълнен със събития. В 10.00 ч. ще се поднесат цветя пред паметната плоча на загиналите в Отечествената война в двора на Военно формирование 24490. От 17.30 ч. Национално движение „Русофили” и Община Асеновград ви канят в градска библиотека „Паисий Хилендарски” на празнична програма от 17.30 ч. На площад „Акад. Николай Хайтов”от 18.30 ч. ще започне концерт-спектакъл „За мирна Европа” с участието на танцови формации.

На 10 май, петък, Исторически музей – Асеновград представя изложбата „Нестинарството – българската магия с огнена жарава”. Начален час 17.30 в Етнографска къща.

На 11 май в градския парк ще има интересни и разнообразни събития – панаир на занаятите, концерти на самодейни състави и творчески формации от общината и региона.

Подобни статии

Top