Идва времето на „Пловдив чете“, представят премиерите на фестивала

Литературният фестивал на Пловдив ще се проведе от 14 до 20 юни

По повод предстоящото 19-то издание на Литературния фестивал „Пловдив чете“  (14 юни – 20 юни 2021) ще бъде представена програмата на литературния фестивал днес. Това ще стане в 11.00 ч. в малката конферентна зала на ДК „Борис Христов“.  

Информация за всичко, което предстои в програмата – литературни срещи с писатели, преводачи, художници, четения и творчески срещи, премиери на нови книги, дискусии, изложби, концерти, работилници и други ще даде организаторът на фестивала Божана Апостолова, собственик на ИК „Жанет 45“.

Литературният фестивал „Пловдив чете“ е форум, който фокусира вниманието върху четенето, книгите и техните създатели. В рамките на „Пловдив чете“ се провежда инициативата „Младият Пловдив чете“ с участието на деца и младежи. Фестивалът се организира за 19-ти път и е част от Културния календар на Община Пловдив за 2021 г.

Домакин е издателство „Жанет 45“. Съорганизатори са Министерство на културата, Община Пловдив, Народна библиотека „Иван Вазов“ и Асоциация „Българска книга“.

Подобни статии

Top