Игра на пловдивско компютърно студио на финала на Геймърската Евровизия

Гласувайте за Moo Lander и подкрепете Пловдив и България в EuroPlay – Евровизията за компютърни игри!

Гласуването за победителите на EuroPlay започва в 20:00, а българската игра Moo Lander се бори с останалите участници от 14 европейски държави.

Т.нар. Евровизия за игри ще се проведе днес онлайн след 20:00 ч. 15 държави от Европа ще излъчат по едно геймстудио със своя игра в състезанието. Всяка игра ще бъде представена с 2:30 минутно видео.

Представител на България е студиото The Sixth Hammer с играта им Moo Lander. Офисът е в Пловдив, но екипът включва творци от цял свят – Канада, САЩ, Колумбия, Румъния и Хонг Конг.

Събитието и гласуването ще се състои днес (28-ми август), след 20:00 българско време и ще е изцяло online. Можете да гледате стрийма на живо в Twitch, Twitter, YouTube или Facebook.

Гласуването е публично и достъпно за всички, така че можете подкрепите българският екип между 20:00 и 21:30 на този линк.

Организацията, която от българска страна участва в избора на излъченото студио е SYSF. SYSF е неформална организация, която организира месечни събития, в които game dev студиа от България представят своите хоби или комерсиални проекти.

Moo Lander се разработва от три години и за този период е представяна на множество събития в България като Game Dev Summit и Sofia Game Night.

Ето го и видеото, с което екипът представя себе си и играта пред света

Разработчиците не са забравили мултиплейъра – ще можете да поемете контрол над кравите и да се биете срещу извънземните. Мултиплеърът може да бъде игран до 4 човека в демо версията в Steam.

Подобни статии

Top