Игра на пловдивско студио за игри се състезава за български представител на конкурса EuroPlay Games

Три са българските студиа за игри, които се състезават да представят България

Разработчиците на игри ще покажат своите игри на по-широкия пазар по време на конкурса EuroPlay Games следващия месец. EuroPlay е като Евровизия за игри – ще бъдат показани най-добрите неиздадени игри от Европа в шоу на живо.

Всяка от 15-те страни-участнички ще избере по едно студио-представител – разработчик на игри, за да представи видео с дължина 2:30 минути от неговата игра. Видеоклиповете от игрите ще бъдат показани на 28 август в предаване на живо във всички основни дигитални канали.

EuroPlay ще бъде дигитално събитие и ще бъде проведено като част от Gamescom, поради продължаващата глобална пандемия. Twitch ще бъде водещата платформа за шоуто, но също ще се излъчва на живо в YouTube, Twitter и Facebook.

В момента се гласува за това, коя игра ще бъде излъчена от България, като участниците са трима – The Sixth Hammer с Moo Lander, Studio Mechka с Marko: Beyond Brave  и Kvaba Interactive със Space Patrol.

За да се реши коя компания ще се представи на първото по рода си събитие – Europlay Video Game Contest ни трябват вашите гласове! Гласуването се прекратява на 24-ти юли (петък) в 18:00 ч.

Играта Moo Lander се разработва от едно от малкото студиа за игри в Пловдив – The Sixth Hammer – момчетата работят над проекта повече от 3 години и са присъединили към екипа си хора от цял свят. Играта ще бъде завършена до края на годината и ще бъде публикувана за PC, Xbox, PlayStation и Nintendo Switch през 2021.

Ако Moo Lander ви харесва искате да видите пловдивското студио The Sixth Hammer на световната сцена може да гласувате за Moo Lander – нека покажем в Европа, че в Пловдив се разработват големи проекти, неостъпващи по качество на големите компании!

Линкът за гласуване може да намерите ТУК.

Подобни статии

Top