Играе ли Бог зарове обсъждат учени в Пловдив

Международна конференция „Физика и теология – вчера и днес“  в ПУ „Паисий Хилендарски“

Дали Бог играе на зарове? Има ли морал в света на елементарните частици? Каква е мисията на църквата в светлината на квантовата физика? Тези и други въпроси от областта на физиката и теологията ще обсъждат учените от 20. до 22. юни, събрани в 5. аудитория на Пловдивския университет на Международната научна конференция „Физика и теология – вчера и днес“. Официалното откриване е днес, 20. юни от 14:00 ч.

Събитието се организира от Пловдивския университет със съдействието на Универстета във Фрибур, Швейцария и Центъра за източно православие към него, Съюза на учените в България – Пловдив, и с финансовата подкрепа на Фонд научни изследвания по проект КП-06-МНФ/18 за подкрепа на международни научни форуми, провеждани в страната.

Интердисциплинарният характер на темата обединява усилията на четири факултета от Пловдивския универистет (Физико-технологичен, Философско-исторически, Химически и Юридически) да поканят водещи учени – физици, теолози, философи и хуманитаристи – от България, Швейцария, Германия, Англия, САЩ и Канада за участие в тази нетрадиционна конференция.

1 2

Подобни статии

Top