Игуменът на Бачковския манастир чества половинвековен юбилей

Игуменът на Бачковския манастир днес навърши 50 години.

Дядо Сионий е роден на 18 ноември 1969 година  в София със светското име Стефан Радев.

Възпитаник е на Немската гимназия, а след военната си служба завършва Софийската духовна семинария “Свети Иван Рилски”, по-късно и Богословския факултет на Софийския университет, има и специализация в Германия. Бил е игумен на Клисурския манастир, а в края на 90-те е учител, а по-късно и ректор на Софийската духовна семинария.

Епископ Сионий оглави Бачковската обител през юли тази година. По повод на своя юбилей той получи поздравления  от монасите и служителите на Бачковския манастир.

Братството на светата обител и служителите, честитят встъпването във възрастта на мъдростта на игумена на манастира, Велички епископ Сионий, като му желаят много здраве, благодатно служение на нивата Господня, на „двата стана” на които „тъче” в изпълнение волята на Св. Синод на БПЦ, за благото и благоустрояването на Бачковската и Троянска обители и за все по-пълното присъствие на православната ни вяра в живота на българите!

Да не угасва у вас ревността ради Христа, преосвещени Владико, в най-трудния подвиг – този на ежедневието, в протяжните часове на което е истинското отстояване на живота по Иисуса Христа! Много сте направили и още повече има за правене, за да се приумножи „таланта” даден Ви от „Стопанина”!

На многая и благая лета, Владико!

Това е третата смяна на игумен в Бачковския манастир само за пет години – със скандал оттук беше изгонен дядо Борис, последва смяната на дядо Симон и сега на дядо Самуил.

Снимка: Фейсбук/Бачковски Ставропигиален Манастир „Успение на Пресвета Богородица“

Подобни статии

Top