Икона на Св. Богородица дарява фондация на Дом за възрастни с увреждания

Традиционно тържество организира фондация „Сан Марко-М“ за празника в дома

Икона на Св. Богородица  подари фондация „Сан Марко-М” на обитателите на Дома за възрастни с физически увреждания „Хаджи Гьока Павлов” по повод големия християнски празник Успение на Пресвета Богородица. Това съобщи председателят на неправителствената организация Меги Трайкова.

Иконата й е била подарена преди няколко години от майката на страдащо от рядко автоимунно заболяване дете. Жената се отблагодарила, тъй като с помощ от фондацията било осигурено лечение на болното момче. В противен случай то било обречено на смърт.

„В дома за възрастни хора с физически увреждания имат хубав параклис, където всеки от обитателите може да запали свещичка и да се помоли за себе си и за своите близки. Иконата е поставена в параклиса за поклонение на всички вярващи”, посочи Меги Трайкова.

Днес тя организира  тържество  в дома за възрастни по случай 15 август, както прави от няколко години. В 11.30 часа молебен за здраве в социалното заведение ще отслужи отец Ангел.

За домуващите, които са 74 души, са осигурени безалкохолни напитки от общинския съветник Георги Цанков и вкусни арменски сладки от пловдивчанката г-жа Кюрегян.

Подобни статии

Top