Икономическа полиция проверява таксиметрови превозвачи, проверки текат и в ДАИ

Мащабна акция на Икономическа полиция в таксиметровите компании в Пловдив се извършва в момента под тепетата.

Акцията е под наблюдението на прокуратурата, потвърдиха за DCNEWS от пресцентъра на ОДМВР. Оттам обаче отказаха информация на този етап, докато не приключат проверките.

„Ще изнесем повече данни, след като имаме готовност, засега няма да коментираме“, заяви говорителят на Окръжната прокуратура в Пловдив прокурор Галина Андреева.

„В момента в Икономическа полиция са привикани много от таксиметровите шофьори, обаждат ми се от час и половина – два“, каза пред DCNEWS председателят на Асоциацията на таксиметровите шофьори Георги Ряпов. Той също бил извикан за проверка. По думите му проверяват касовите апарати на таксиджиите, както и цялата им документация. Шофьорите били карани да изкарват дневен отчет, за да им бъдат засечени апаратите.

По информация на DCNEWS полицаите са отвели за разпит един от шефовете на таксиметрова компания – Стефан Балимезов.  Проверки се извършват в няколко от фирмите, които държат таксита под тепетата.

Според Георги Ряпов всичко е започнало след протеста на таксиметровите превозвачи в София срещу конкретна фирма, която си е позволила освен таксита, да пусне и частни автомобили. По думите му в Пловдив тази фирма има само таксиметрови коли.

Ряпов беше категоричен, че не трябва да бъдат проверявани редовите таксиджии, а превозвачите.

Освен таксиметровите фирми, проверка тече и в сградата на ДАИ-Пловдив.

Подобни статии

Top