Икономическа полиция удари ракиджийница и магазин за чанти в Пазарджишко (СНИМКИ) - DC news

Икономическа полиция удари ракиджийница и магазин за чанти в Пазарджишко (СНИМКИ)

При акцията са иззети множество стоки и 100 литра ракия

81 кожени изделия – чанти и аксесоари, са иззети от магазин за чанти в Пазарджик. Стоките били ментета. Те са иззети при акция на Икономическа полиция при ОДМВР-Пазарджик.

Търговския обект бил стопанисван от 44-годишната П.Б. от Благоевград. Вътре били открити чанти, колани, портфейли носещи логото на известни марки. Оказало се, че с тях се търгува без разрешението на притежателите на изключителните права за въпросните марки. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на прокуратурата.

Засилени проверки на територията на цялата област провеждат служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик, съобщават още от дирекцията. В сряда екипи на сектора инспектирали имот, обитаван от 78-годишния С.В. от Белово. В къщата и прилежащите стопански постройки полицаите открили незаконна инсталация за дестилация на алкохол. Намерени са още 4 480 литра суровина за приготвяне на алкохолен дестилат и близо 100 литра с ракия, разпределена в различни пластмасови туби.

На местопроизшествието е извършен оглед, спрямо възрастния беловец е образувано полицейско производство.

Подобни статии

Top