Илия Динков избран за първи вицепрезидент на БФВолейбол

Президентът на волейболните шампионки от Марица (Пловдив) ще отговаря за женското направление в България

Президентът на женския волейболен шампион Марица (Пловдив) Илия Динков беше избран за първи вицепрезидент на БФВ от Общото събрание на федерацията в София.

Динков ще бъде първи вицепрезидент на федерацията и ще отговаря за женското направление.

На Общото събрание с пълно мнозинство беше избран новият президент на БФВ Любомир Ганев. Беше гласуван и новият управителен съвет на БФВ, в който влизат 16 души.

Новият президент на Българска федерация по волейбол Любомир Ганев коментира пред медиите Общото събрание и взетите решения.

„Искам да направим дом на волейбола в София. Това го казвам за първи път“, заяви Любо Ганев пред камерите.

„На следващото заседание на УС ще изберем комисиите. Чака ни много работа. Прозрачността е важна. Предвиждаме промяна в нашия Устав. БФВ се отваря към всички за партньорство. За нас е важно, че мина това събрание, тъй като освен избор на председател имаше и гласуване на нов бюджет, приемане на нов, както и приемане на стария“, коментира новият председател на БФВолейбол Любо Ганев.

„Дойде си времето, искам да поздравя всички колеги от Управителния съвет, тъй като с тях ще се опитаме да направим нашия спорт по-привлекателен за партньорите, за вас медиите, за феновете, поставили сме си цел. За мен беше голяма чест издигането ми от Инициативния комитет, радвам се, всички ще помагат безкористно, прозрачно, решенията ще бъдат прозрачни“, добави той.

„Предвид ситуацията не избрахме треньор на мъжете, докато се успокоят духовете, няма да има един месец състезания, но структурирахме Изпълнителния комитет, Илия Динков и Ивайло Константинов, както и Давид Давидов, с него ще търсим нови дълготрайни партньори, не само на събитията, но целта е да вървим напред и нагоре. Може и други хора да се присъединят към тях. Всеки да си отговаря за определен ресор“, каза още Ганев.

„Извънредното положение, което се случи ни дава и глътка въздух за нас, за да може да поработим във федерацията, да определим комисиите, да работят, а управителния съвет да вземе точните решения. Днес убедих волейболните хора, гласуваха единодушно, чака ни много работа на управленско ниво, в клубовете, които изграждат деца, ще си структурираме правилно нещата“, добави още Любо Ганев.

Подобни статии

Top