Илиян Филипов: Ботев ще приеме Левски на "Колежа" (ВИДЕО) - DC news

Илиян Филипов: Ботев ще приеме Левски на „Колежа“ (ВИДЕО)

В края на март фирмата му ще издаде стадиона с козирка над сектор „А“, а за цялостното му покриване ще са необходими поне 9 месеца

Мачът на Ботев с Левски на 14 април тази година ще се играе на „Колежа“, въпреки всички проблеми. Това обеща в интервю за „Марица“ строителят на стадиона Илиян Филипов.

„Всеки ден се псувам, че се захванах с този строеж“, призна бизнесменът, който се озова между чука и наковалнята заради очакванията на феновете и проблемите с финансирането.

„В края на март ще издадем обекта с козирка над сектор „А“, но за да се покрие целия стадион са необходими минимум 9 месеца“, обясни ситуацията собственикът на ПИМК.

Той е категоричен, че гласуваните на последната сесия на Общинския съвет близо 16 млн. лева за довършване на Колежа няма да са достатъчни. При това средствата ще бъдат отпускани в три бюджетни години, съответно за 2023 година – 5 358 699 лв.; за 2024 година – 5 500 586 лв.и за 2025 година – 5 500 586 лв.

„Какви срокове може да изисква Община Пловдив като възложител, след като последната вноска е предвидена чак през 2025 година“, недоумява Илиян Филипов. И напомня, че до момента общината реално не е вложила нито един лев в строежа, а се разчита само на отпуснатите от държавата 25 млн. лева.

Източник: marica.bg

Подобни статии

Top