Илиян Филипов към общината: Премълчавах много, търпях много, но това не може така да продължава! - DC news

Илиян Филипов към общината: Премълчавах много, търпях много, но това не може така да продължава!

До края на годината лично аз ще инвестирам 17,2 млн. лв., които ще получа до края на 2025-а, но общината продължава да се бави с анекса за „Колежа“

Строителният бизнесмен Илиян Филипов излезе с остра декларация срещу община Пловдив. Според него там умишлено бездействат и бавят подписването на анекса, след което строителните дейности могат да продължат до крайното завършване на стадиона – изцяло покрит и с фасада. По-рано днес и феновете на Ботев (Пловдив) излязоха със заплашително обръщение към общинарите.

Ето декларацията на Илиян Филипов:

„Уважаеми ботевиси,

На 29 април 2023 г. Ботев се завърна в своя дом стадион „Христо Ботев“.

След близо 10 годишно чакане заедно с вас направихме незабравим празник, който ще остане завинаги в историята на най- стария български клуб.

Имахме много трудни моменти, срещнах много трудности и много пречки, понесох много негативи, но целта Ботев да се завърне на „Колежа“ бе над всичко.

Благодарение на вашата помощ успяхме да се завърнем в своя дом.

Сега искам да направя и другата голяма крачка – да завърша козирката с цялостно покритие и фасадата на стадиона. Така ще имаме най- модерния стадион, където скоро наистина ще се играят големи мачове.

До края на годината лично аз ще инвестирам 17,2 млн. лв., които ще получа до края на 2025 г. Вместо разбиране от страна на община Пловдив, отново получаваме пречка. Анексът, който трябва да подпиша многократно беше коригиран. Съгласявах се в всичко, само и само да завършим това бижу. Вчера обаче анексът отново не бе одобрен. Някакви специалисти, юристи, зам.-кмет по финанси и кмет не се съгласяват с това да се съобразяват със собствените си правила в управляваната от тях община. Не спазват и решението на Общинския съвет, в което ясно се казва, че върнатото от НАП ДДС на стойност около 8 млн. лв. трябва да бъде вложено отново в строителството на стадиона, както и това, че аз трябва да получа аванс на стойност 30% по всички правила на Община Пловдив.

Категорично заявявам, че в минутата, в която подпиша анекса с община Пловдив – веднага започвам работата по довършването на стадиона. Организацията за това вече е направена.

Премълчавах много, търпях много, но това не може така да продължава!

Ботев е вечен!

С уважение,
Илиян Филипов“

Подобни статии

Top