Илиян Филипов: Посрещнаха работниците ни на „Колежа“ с ръкопляскания

Стадион „Христо Ботев“ ще стане като на картинката, 300 000 лева месечно ще влизат от пловдивския бизнес в Ботев

Илиян Филипов – шефът на строителната фирма ПИМК ООД, работеща на стадион „Христо Ботев„, даде интервю за Дарик радио и dsport, в което говори за изграждането на съоръжението. По неговите думи на „Колежа“ кипи усилен труд, а строителството изпреварва графика. Днес ще бъде направена демонстрация доказваща, че закупените от Община Пловдив преди повече от 7 годините седалки не отговарят на изискванията на новия проект.

Над 30 фирми от Пловдив имат желание за подкрепа на Ботев (Пловдив). 300 000 лева месечно ще влизат в клубната каса от бизнеса на Пловдив.

„Кипи усилен труд. Работим. Точно цифри няма как да ви кажа в момента, тъй като имаме и други ангажименти. Всеки ден минавам от там. Вкарваме постоянно все нови хора. До края на седмицата ще има над 120 строители по стадиона“, заяви той.

„По-напред от графика ще се движим. Това е добре“, обясни той. Филипов говори и за седалките. „Не само са остарели. Тези седалки са купувани за предишния модел. Тези седалки категорично не стават за този проект. Във вторник ще дойде комисия от общината, за да им обясним защо не стават. Ще очакваме реакция от общината“, заяви той.

„Това, което виждам – поливната система трябва да запазена и трябва да няма проблем. Но трябва да бъдат сменени чимовете. Но те не влизат в поръчката, така че не мога да коментирам“, добави Филипов.

„Козирката има вариант да бъде изпълнена частично, за да може осветлението да остане, където е по проект. Чакаме решението от конструктурите. Ние работим за изпълнение за цялостния проект. Мисля, че ще бъдат осигурени и пари от държавата. Този стадион трябва да стане както е картинката“, обяви той.

„Благодаря на феновете за всичко, което направиха. Работниците със сигурност са се почувствали много добре. Едва ли преди някой им е ръкопляскал“, добави той.

„Има развитие със Зингаревич. Вече сме привлекли доста от пловдивския бизнес. Има около 30 фирми, които искат да рекламират с договори. Целта е да съберем около 300 000 лева месечно под формата на рекламни договори“, завърши Филипов.

Самият той ще подари модерна LED система, която ще бъде разположена около терена и на нея ще бъдат пускани рекламите на въпросните пловдивски фирми.

Подобни статии

Top