Илиян Филипов: С по още 15 млн. евро ще бъдат завършени и двата стадиона - DC news

Илиян Филипов: С по още 15 млн. евро ще бъдат завършени и двата стадиона

Парите, които сега отпусна ОбС, са за седалки, проектиране и тревно покритие, не попадат в обхвата на поръчката, заяви шефът на ПИМК

Допълнителните средства, които ОбС гласува днес не попадат в обхвата на поръчката, те са за седалки, проектиране и тревното покритие. Това обяви босът на ПИМК Илиян Филипов след като ОбС гласува допълнителни средства за стадионите на Ботев и Локо.

„Имаме още 25 милиона, които са за строителството. Праавихме няколко плана как да бъде завършен стадионът. Това, което до момента е – стадионът ще има 18 777 седящи места със 100% завършени сектори, говоря за седящи места, коридори за евакуация, мокри помощения, метални заграждения, за да може да функционира стадиона за „А“ група. Без да се завършват залите, заведенията и магазините в сектор „А“, където са многото пари в този проект. От тези пари няма нито един лев към мен, а са неща извън поръчката.

Общината трябва да застане малко по-сериозно за тези два проекта. В момента парите са евтини, знаете всички. Ако иска общината да завърши тези две съоръжения – на Ботев и Локомотив, да изтегли кредит, да го гласува Общинският съвет и да знаем, че един път завинаги ще има нещо хубаво – два хубави стадиона в града.

По моите сметки с 15 млн. лв. със 100% завършена козирка. Като магазините ще са само с дограма и който ги наема да ги завършва.

Ако се намерят по 15 млн. лв. ще бъдат завършени двата стадиона. Трябва да гледаме за двата клуба. Да не мислим само за нас.

Все още не съм получил всички проекти от арх. Савов. Доколкото знам той чака плащане. Аз съм се свързал с някои специалисти, които работят за него, има  уверениете, че работят. Дори очаквам от Кирил Младенов, който проектира ела, да ми го даде, за да можем нещо да работим. Пак ще работим без одобрени проекти, което знаете, че аз съм в нарушение. Грубия строеж го приключваме до края на месеца и трябва да започнем да работим ЕЛ, ОВК, ВиК, но все още нямаме нищо за тях.

За 4-5 месеца трабва да приключим всичко. Седалките няма да дойдат запо- малко от 4-5 месеца, тепърва трябва да се пусне поръчка. Ние и да бързаме- няма да имаме седалки.

Изпуснахме доброто време за хидроизолацията. Нея можем да я правим март, защото средната температура трябва да е над 12 градуса средна за денонощието и да няма валежи, за да има 100% гаранция от производителя.

За тревата общината трябва да си пусне поръчка“, заяви Филипов.

Източник: plovdivnews.bg

Подобни статии

Top