Илиан Илиев: Надявам се да отстраним Ботев!

Без публика ще бъде тягостно на стадиона, „канарчетата“ са по-стойностни от Арда, заяви наставникът на Черно море

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде интервю за „Дарик“. Той коментира победата на тима му срещу Арда и предстоящия мач срещу Ботев. Самият Илиев нямаше възможност да ръководи „моряците“ от пейката, защото той бе един от далите положителна проба за COVID-19.

„Естествено, че се надявам да отстраним Ботев, много е неприятно това, което се случва с премахването на публиката. Тя ни помогна доста в последния мач. Последният мач срещу Арда го изиграхме добре тактически, те имат опитни играчи, така че се справихме добре.

За мен Ботев е по-сериозен съперник, най-малкото, защото няма начин да ни подценят. Без публика ще е доста неприятно, защото това е едно от предимствата в баражите като седми, което ни го отнемат. Ние бяхме подготвили страхотна хореография. За мен трябваше отдавна да затворят стадионите, а не сега. Трябваше поне да е след края на първенството. Това го казвам, като съм напълно за да има превенция срещу COVID-19. Предимството ни е отнето. Публиката можеше да даде сили на младите момчета, но аз мисля, че имаме качества, имаме и вяра в момчетата и можем да победим.

Всички 19-годишни момчета са тренирали с нас. Дори да не държим връзка с Мартин Христов, аз знам, че ще вземе правилното решение. Дали сме държали връзка по време на мача срещу Арда? Това са детайли. Важното е това, което предварително сме замислили, да се получи. Не искам да прескачаме напред. Днес имаме тренировка, утре е мачът. Ще изиграем двубоя каквото и да се случи. Важно е тези, които сме с вируса, да се възстановим. Теориите за конспирации, свързани с COVID-19, са глупости. Не е лек вирусът особено за хора с дихателни проблеми. Надявам се да направим добър мач и да отстраним Ботев от битката за Лига Европа.

За мен трябва да се отложи стартът на новото първенство. Да излезеш от карантина на 20 юли и след няколко дни да трябва да играеш ще е престъпление. По принцип важните решения винаги ги заобикалят като конгреса за избор на нов президент на БФС. Сигурен съм, че ако има трезвомислещи хора в БФС, трябва да се отложи началото и би било добре за здравето на всички. Първите дни не бяха добри за почти всички разболели се. При някои има остатъчни неща като кашлица“, каза треньорът на „моряците“.

Подобни статии

Top