Илиана Раева приветства на стилно парти официалните лица на Световното първенство в София - DC news

Илиана Раева приветства на стилно парти официалните лица на Световното първенство в София

39-ото Световно първенство по художествена гимнастика стартира тази сутрин в „Арена Армеец“

Президентът на БФХГ и председател на организационния комитет на Световното първенство Илиана Раева и посланикът на шампионата и вицепрезидент на БФХГ Невяна Владинова поканиха на стилно парти „Добре дошли в България!“ членове на Международната федерация по гимнастика (ФИГ), ръководители на делегации, съдии и други официални лица. Коктейлът се състоя в ресторант „Лебед“ в Панчарево.

Всички си пожелаха едно успешно, силно и запомнящо Световно първенството, в което най-добрите да победят. Гостите останаха очаровани от красивата природа и гостоприемството на страната ни и отбелязаха, че цялостната организация на първенството е на изключително високо ниво.

Световното първенство започна в 09:30 часа тази сутрин с квалификациите на обръч и топка при жените. Българките Боряна Калейн и Стилияна Николова ще играят в група „Д“ от 17.10 до 19.10 часа първо с топка, а ако се класират за финалите на отделните уреди ще изиграят втори път съчетанията си същия ден съответно от 21:00 и 21:32 часа.

Шампионатът на планетата в София е първа квалификация за Игрите в Париж 2024. Първите три в многобоя при жените и при ансамблите ще спечелят квоти за олимпиадата.

България ще разчита на медали от участничката на Игрите в Токио 2020 и двукратна европейска вицешампионка Боряна Калейн и 17-годишната дебютантка на Стиляна Николова, бронзовата медалистка в многобоя на Европейското през юни.

Ансамбълът е в състав София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов, Радина Томова, Женина Трашлиева и Маргарита Василева. От момичетата на Весела Димитрова също се очакват радостни моменти.

Сред другите изявени имена са на европейската шампионка Дария Атаманов (Израел), която едва на 16 години е готова да наследи олимпийската шампионка от Токио 2020 Линой Ашрам, както и италианката София Рафаели, двукратна международна медалистка.

Освен това тук е и ансамбълът на Италия, олимпийски бронзов медалист – Мартина Чентофанти, Алесия Маурели, Агнезе Дуранти, Даниела Могуреан, Мартина Сантандреа и Лаура Парис.

Подобни статии

Top